Avdicije za letošnji 3. Blejski zlati mikrofon zaključene

Avdicije za letošnji 3. Blejski zlati mikrofon, ki bo potekal od 19. do 24. julija na Bledu, so zaključene

Včeraj je bilo na terasi restavracije Chilli na Bledu ves dan slišati obilo odličnega petja iz grl različnih starosti, od najmlajših otrok do odraslih. Od 10. ure dopoldne do poznih popoldanskih ur je namreč potekala zadnja avdicija za slovenske kandidate za udeležbo na letošnji 3. izvedbi pevskega festivala Blejski zlati mikrofon. Objavljamo fotografije nekaterih najbolj zanimivih pevk in pevcev, ki so zelo verjetno uspešno opravili včerajšnjo avdicijo in si pridobili pravico nastopa na festivalu. Informacija je zaenkrat še neuradna, v 2-3 dneh pa bo objavljen uradni seznam vseh sprejetih slovenskih kandidatov, bodisi na podlagi uradnih vabil ali pa na podlagi uspešnega nastopa na kateri izmed avdicij.

Iz tujine so zaenkrat prijavljeni pevci in pevke iz: Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bolgarije, Madžarske, Malte, Moldavije, Romunije in Poljske, prvič bomo v naši sredini lahko pozdravili predstavnike Črne Gore, Portugalske in Španije, čakamo pa še na dokončne potrditve prijav iz Italije, Litve in Kosova.

Nastopajoče pevke in pevce bo letos ocenjevala mednarodna strokovna žirija v sestavi: Dubravka Pleško (Hrvaška), Toni Aleksovski (Makedonija), Kaya Priscilla Psaila Giordano (Malta), Dr. Rodica Rosioru (Moldavija), Nuno Figueira (Portugalska), Prof. Sabrina Lemus (Španija), v nekaj dneh pa pričakujemo potrditev predstavnika Italije in Romunije.

V žiriji bomo letos lahko pozdravili tudi predstavnika Srbije, glasbenika in producenta Pinkovih zvezdic, Nemanjo Mihajlovića. Kdo bo letos v žiriji zastopal Slovenijo, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost, prav gotovo pa je vsem zelo dobro poznan(-a).

 

Preskoči na orodno vrstico