Datum in kraj prireditve BZM 2015
bled-01bled_festivalna_dvoranaBlejski dnevi

Blejski zlati mikrofon 2015 bo potekal od 14. (prihodi) do 19. (odhodi) julija 2015, na Bledu, biseru Slovenije, eni najlepših svetovnih turističnih destinacij, v tednu, ko na Bledu poteka največja prireditev v celem letu, Blejski dnevi, ki jo vsako leto obišče na tisoče obiskovalcev.

Na zgornji ploščadi Trgovskega centra Bled bo potekala uradna otvoritev festivala in predstavitveno otvoritveni koncert. V primeru zelo slabega vremena bo oboje potekalo v Festivalni dvorani Bled.

Oba kroga tekmovalnega dela festivala ter uradna razglasitev rezultatov s svečano podelitvijo nagrad bosta v festivalni dvorani Bled, Gala koncert nagrajencev z gosti pa na odprtem odru na blejski promenadi, le nekaj metrov od Blejskega jezera, v času Blejske noči, največje prireditve v celem letu na Bledu, kjer bodo nagrajenci festivala v pravljičnem okolju, ki ga bo na jezeru razsvetljevalo prek 15.000 lučk, izdelanih iz jajčnih lupin, nastopili pred več kot 10.000 glavo množico, Gala koncert bo zaključil nekaj minut trajajoči ognjemet

Zabava z glasbo, z bogato kulinarično ponudbo in številna dogajanja pa se bodo nadaljevala v nedeljsko jutro.

Lokacija festivala

Preskoči na orodno vrstico