Letos 6 kategorij

Zaradi izredno velikega števila prijavljenih pevcev, starih od 14 do 17 let, letos dodana še kategorija XL

Letos pevci na Blejskem zlatem mikrofonu nastopajo v 6 kategorijah: XXS, XS, S, M, L in XL. Prejšnja skupina M je razdeljena na M (14 in 15 let) in L (16 in 17let), nekdanja L kategorija odraslih pevcev, pa je po novem XL.

Ker bi po prej veljavnih razmejitvah glede starosti, v kategoriji M nastopalo kar 31 pevcev, se je organizator, z namenom da vsem sodelujočim omogoči kolikor toliko enake možnosti, odločil, da doda še eno starostno kategorijo.

Prejšnja kategorija M, v kateri so bili pevci stari 14, 15, 16, in 17 let je po novem razdeljena na dve skupini, na pevce stare 14 in 15 ter pevce stare 16 in 17 let. Kategorija odraslih se po novem imenuje XL.

Za organizatorje to sicer pomeni precejšen dodatni strošek, saj bo potrebno zagotoviti sredstva za denarne nagrade in ustrezno večje število pokalov in diplom, vendar je želja po zagotovitvi vsaj čim bolj izenačenih pogojev za vse nastopajoče, organizatorjem bolj pomembna.

Sezname nastopajočih po kategorijah si že lahko ogledate. Trenutno so razvrščeni po rojstnih datumih, jutri ob 19h pa bo v Restavraciji Chilli na Bledu, žreb vrstnega reda za oba kroga tekmovanj, za katerega je zadolžena uradna voditeljica festivala Anamarija Krajšek.

 

Zgibanka BZM 2016

Preskoči na orodno vrstico